Direktlänk till inlägg 1 januari 2010

2 0 0 9

Av Lina - 1 januari 2010 19:54

Hur sammanfattar man 2009? Året då inget var som det skulle riktigt, då man fick lära sig att uppskatta det man har, nu, bums, hela tiden, alltid, för man aldrig vet när det tas ifrån en, året då familjen och vännerna blev viktigare än någonsin. Utan er hade jag aldrig orkat vara stark när så krävdes och heller aldrig förstått att man får vara svag ibland också.

Men om man ser bortom det uppenbart mest katastrofala med 2009 finns det ändå gott om guldkorn. Det finns fantastiska människor, det finns glada miner, skratt, positiva överraskningar och ett hur det än är så kommer jag alltid att bära med mig 2009.

Året då ingenting och allting hände.

 


Årets förändring;
Att ta tjänstledigt och fly, hals över huvud, 140 mil, bara för att korthuset som var mitt liv plötsligt rasade över mig i början av februari. Men att även ha mod nog att komma hem, räta upp livet och komma tillbaka, kasta iväg en ansökan, bli antagen, ta ledigt igen och vilja åka, utan att fly, det känns stort.


Årets insikt;

Jag har alltid vetat att mitt hem är min borg och visst har jag värdesatt min familj och mina vänner, men efter det här året är vi tajtare än någonsin. Jag vet var jag har er, jag vet att ni ställer upp till 120% och jag är alltid beredd att göra samma sak för er.


Årets roligaste;
Sommaren! Sommar i TPT med D&L och med bollsparkande grannen som ständig sidekick, det var en höjdare. Så mycket tok, så mycket skratt men också ett samarbete som gick som på räls, fungerade utan ord. Skönt då allting annat hängde löst och var ostrukturerat. Jag sa någon gång att sommaren skulle bli grym, och det blev den!


Årets onödigaste;

Att lägga energi, kraft och kärlek på människor som inte förtjänar det. 

  

Årets bekantskap;
Är framförallt två personer; E - tjejen som jag träffade i Holland och klickade så vansinnigt bra med, som bar mig med ord och berättelser när skavsåren gjorde att varje steg var som att sticka en kniv i foten.
Och så klart, min chef här nere, som lär mig saker om firman, om jobbet, om livet, om u-båtar, om landet, ja, mer saker på tre månader än jag lärt mig på år och dar.


Årets investering; 
En ny TV. Platt-TV, välkommen till 2000-talet Lina!

 

Årets överraskning;

"Vill du följa med mig utomlands, jag bjuder?" - syster bjöd på sju slappa dagar på Cypern. All inclusive, sol, sand, pool, bad... Uppladdning för vad jag trodde skulle bli en lång och tung höst + vinter. Ack vad fel jag hade.


  

Årets ”ja jävlar!”;
När jag äntligen klev in under ordet "Finish" i Nijmegen efter 17,2 mil på fyra dagar.

Det var en känsla som inte går att beskriva, den måste upplevas!


Årets resor;
Till Abisko med tåg, till Umeå i bil, till Väddö i buss, till Cypern, till Livgardet, till Kosovo, till Eskilstuna, till Västerås, till Strängnäs, till Sigtuna, till Dalarna, till Stockholm, till Uppsala, hem och hemhem.. Kappsäcken är ständigt packad.



Årets partaj;

Sommarpartajet hos syster L, med en krogsväng, dans tills man var såphal av svett, promenad genom natten och sen efterföljande dags sms-konversation med storasyster, från en soffa till en annan, var en av höjdpunkterna på året.



Årets pryl;

Min externa DVD-spelare jag köpte till datorn, den har räddat mången tråkig kväll i Kosovo. (Den interna är trasig.)



Årets nästan;
Jobbet i Stockholm - som det var tur att jag inte fick, för då hade jag aldrig kommit dit jag är nu, men just då var jag ledsen.


Årets ”ja tack”;

"Hej, jag ringer från Försvarsmakten, kan du tänka dig att åka till Kosovo igen?...Va fint, om två veckor, blir det bra?"

 
Årets misstag;

...är fler än någonsin. Men det som inte dödar, härdar. Sägs det.


Årets bästa klädköp;
Är ett par skor, i år igen. Meindl Performancekängorna som tog mig fram i Abisko, som följde med mig på marschträning i maj och juni och som följde med till Holland och senare till Kosovo.


Årets ”trodde jag aldrig”;  

Hade någon sagt till mig förra nyårsafton att jag skulle fira nyår här, hade jag förmodligen skrattat. Att åka ner igen kändes så otroligt långt borta..


Årets gräl;

Med grannarna. I år. Igen. Knarkande grannar, fulla grannar, musikspelande grannar...



Årets låt;

Infinity - Guru Josh

 
 
Ingen bild

storasyster

2 januari 2010 21:47

Ja vad säger man-d man glömt kommer nu fram å jag ser att jag varit med å delat så många stunder med dig 2009 å att vi båda längtar till olika saker men absolut till ett nytt år..Att få lämna det jobbigaste året jag någonsin haft å hoppas att aldrig mer få genomgå ett till sådant,å när det var som jobbigast så fanns DU där för mig å gav mig skratten som gjorde att man tar sig framåt att få längta till bad party resor å att bara få vara med alla vänner vi har..Så hjärtat du gör min dag när jag får läsa allt du gör..Lycka i livet å du vet-DU ÄR BÄST!Kram

 
Skånepågen

Skånepågen

2 januari 2010 22:21

Låter som det trots allt varit ett rätt okej år, trots tunga stunder! Du har hunnit med mycket mer än vad jag har! Här är man fast i det dagliga lunket!

Många Kramar! /Skånepågen :)

http://snygging.nu

 
Lisa

Lisa

3 januari 2010 19:29

Du!! Jag saknar dej med!!!! Konstigt att man kan sakna nån så mycket, även att man aldrig egentligen "vant" sej vid att ha den nära? Du är så galet välkommen i mars, jag ska göra allt jag kan för att snön ska stanna, men just nu känns det som att du inte behöver oroa dej!:) Kraaaaaaaaaaaaaam

http://kramasmera.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 19 december 2010 18:45

Jag fortsätter att leva livet på : http://www.linaleverlivet.nu, välkommen! ...

Av Lina - 24 maj 2010 12:00

Nu har jag bestämt mig.   Från och med nu är denna blogg nedlagd och ligger bara kvar som minne.   Tack för 3,5 fina år, tack för alla kommentarer, tack för uppmuntran när livet varit jobbigt, tack för att ni gjorde mig upprörd nog att kliva ...

Av Lina - 18 maj 2010 12:29

Ju mer jag tänker på det, ju mer övertygad blir jag att bloggen gjort sitt. Den går på grym tomgång.   - jag kan inte berätta något om mitt nya jobb (eller åtminstone väldigt lite)- hur kul är det för er att läsa om mina fyrtioelva svängar på c...

Av Lina - 12 maj 2010 13:40

43 kvadratmeter bostad är fixad i stora staden från mitten av juni.   Åh! ...

Av Lina - 11 maj 2010 12:33

Just nu är det väldigt många bollar i luften, hela tiden, på jobbet. Roligt! Drar strax iväg på planeringskonferens, ska bli spännande. Kanske jag får ännu mer att göra? :)I övrigt har jag huvudet fullt av snurr i vanlig ordning, vill gärna komma...

Ovido - Quiz & Flashcards