Direktlänk till inlägg 5 december 2009

Svar till Karolina

Av Lina - 5 december 2009 14:48

Hej, kul att höra att du gillar bloggen..!

Klart du ska söka utlandstjänst! Det här är min andra vända och jag trivs kanonbra.


Angående dödsfallen så har vi inom Kosovo Forces haft tre självmord senaste månaden, två på andra camper och en på den campen som jag bor på (som dock inte är den svenska campen). Senaste var alltså den unge tysken som valde en extra makaber väg.
Risken är så klart att de som redan mår dåligt kan bli inspirerade av detta, och eftersom vapen är en del av vår vardag så kan det bli lite för nära mellan tanke och handling. Tyvärr. Så det gäller att ta hand om varandra så gott det går, för livet här är annorlunda mot det man har hemma, här har man ingen familj, ett minimalt nätverk av människor man umgås med och avståndet till de man älskar gör att man blir känsligare. Eller, jag kan inte tala för alla, men JAG blir det i alla fall.


När det gäller "naturliga" dödsfall så att säga, så menar jag sånna som du listade. En äldre man med hjärtproblem och sen en ung fransman som dog i tjänst, dock även han på grund av någon form av hjärtproblem.
Eftersom det varit fred här i tio år förekommer det inga strider tack och lov.
Då är det värre för styrkorna som befinner sig i Afghanistan, där de kan bli påskjutna lite när som och där det är mer utbrett med sprängladdningar som exploderar efter vägarna.
Där har flera av mina vänner varit, några är där nu och ännu flera är på väg att åka.


Om jag inte minns helt fel har svenska styrkor varit ganska förskonade från dödsfall i strid genom åren, tror det bara är ett tiotal som dödats i strider sedan 1948 och de allra flesta av dem i Kongo under 1960-talet.

Utöver det tillkommer olyckor (främst bilolyckor och vådaskott), självmord och de som dött en naturlig död. Det är alltså sammanlagt 77 personer av över 100 000 tjänstgöringar.


Hoppas det gav lite svar på dina frågor, annars är du välkommen att återkomma. :)

 
 
Ingen bild

Karolina

5 december 2009 15:31

Ja, kanon! Tack så mycket :)
Har inte gjort lumpen, men lurar på om jag kan utbilda mig till tolk (är i vilket fall som helst intresserad av att lära mig ryska och arabiska, och då kan jag lika gärna göra det ordentligt :)) och söka specialistofficer. Jag måste kolla upp det mer. Utlandstjänst tror jag absolut att jag skulle trivas med!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 19 december 2010 18:45

Jag fortsätter att leva livet på : http://www.linaleverlivet.nu, välkommen! ...

Av Lina - 24 maj 2010 12:00

Nu har jag bestämt mig.   Från och med nu är denna blogg nedlagd och ligger bara kvar som minne.   Tack för 3,5 fina år, tack för alla kommentarer, tack för uppmuntran när livet varit jobbigt, tack för att ni gjorde mig upprörd nog att kliva ...

Av Lina - 18 maj 2010 12:29

Ju mer jag tänker på det, ju mer övertygad blir jag att bloggen gjort sitt. Den går på grym tomgång.   - jag kan inte berätta något om mitt nya jobb (eller åtminstone väldigt lite)- hur kul är det för er att läsa om mina fyrtioelva svängar på c...

Av Lina - 12 maj 2010 13:40

43 kvadratmeter bostad är fixad i stora staden från mitten av juni.   Åh! ...

Av Lina - 11 maj 2010 12:33

Just nu är det väldigt många bollar i luften, hela tiden, på jobbet. Roligt! Drar strax iväg på planeringskonferens, ska bli spännande. Kanske jag får ännu mer att göra? :)I övrigt har jag huvudet fullt av snurr i vanlig ordning, vill gärna komma...

Ovido - Quiz & Flashcards